Monster Blaster Bluetooth BoomBox teszt

Boombox otthonra és az utcára

2017. február 28., kedd, 15:10

Monster Blaster audio hangfal hangszóró hangrendszer BoomBox Bluetooth Monster teszt hangfal teszt hangrendszer teszt Monster hangrendszer teszt Monster BoomBox teszt Bluetooth hangfal teszt Bluetooth hangrendszer teszt

Monster Blaster - akár egy rapper neve is lehetne, egyenesen a műfaj hőskorából. Pedig ez egy aránylag friss boomblaster, vagyis vezeték nélküli hangrendszer.

Boombox Reimagined

"A Monster újra gondolta a Boombox, avagy a Ghettoblaster fogalmát és megalkotta a Monster Blaser-t." Reklámszövegnek egészen jó, de manapság Dunát lehetne rekeszteni hordozható hangrendszerekkel, vagyis a rádiósmagnókat leváltó gépekkel. Akkor mégis, mi a kapcsolat? Miért éppen a Monser Blaster az, amit gondolatban össze kellene kötnünk a hetvenes és nyolcvanas évek ikonikus utcai zenegépeivel? A titok nyitja az Outdoor, avagy kültéri üzemmód. Ez az egy apró kis szolgáltatás, no meg az időjárásálló kivitel teszi egyértelművé, hogy a Monster azt szeretné, ha a Blastert kint is használnánk, az utcán. Úgy ahogyan az a nyolcvanas években a rapperek tették, vagy ahogyan azt Silent Bob-tól is láthattuk a Shop-stop 2-ben. Szóval, a Blaster arra született, hogy ordíttassuk otthon és az utcán.

Monster Blaster BoomBox

Mit kapunk?

A katalógus adatai szerint egy cseppálló, vagyis inkább "mérsékelten esőtűrő" készüléket, 360°-os hanggal, kültéri és beltéri hangszínprogrammal, beépített mélynyomóval, Bluetooth-szal, NFC-vel, beépített USB töltővel, és meglepetésként mikrofonbemenettel. A működéshez szükséges elektromosságot szolgáltathatja a beépített, 12 órára elegendő akkumulátor, vagy a szobánk konnektora.

Monster Blaster BoomBox

A hangszórókészletről nem sokat ír a gyártó, így csak annyit tudunk róluk elmondani, amit kívülről látunk. A közép- és magastartományért 4 db műanyag membrános, 5 cm átmérőjű, gumiperemes hangszóró felel. Az anyagválasztás nem meglepő, hiszen papír membránnal és selyem dóm magassugárzóval nehéz volna időjárásállóvá tenni a hangszórókat. A mélyeket a gép aljába épített, 10 cm átmérőjű hangszóró és a mellett lévő, két passzív radiátor közvetíti.

Monster Blaster BoomBox hangszóró

A Blaster egyik oldalán egy méretes Monster logó alatt rejtőzik az NFC vevő, egy gumi fedőlap alatt pedig 1-1 3,5 mm-es Jack aljzat vonal bemenetnek és mikrofonnak, illetve itt az USB csatlakozó, amiről a telefonunkat tölthetjük. Valamint itt találjuk külső táp csatlakozóját is. A másik oldalon bekapcsoló, utcai/beltéri üzemmód váltó és a hangerő +/- gombok lapulnak a vaskos gumiborítás alatt. Az összhatás kellemes. Az oldallapok gumiborítása, a vastag lábak, a méretes markolat és persze a komoly súly is mind azt sugallják, hogy a Blaster erős versenyző.

Monster Blaster BoomBox csatlakozók

A formaterv, mint minden esetben, most is egyéni ízlés kérdése, hogy tetszik-e vagy sem. Nekünk bejött, sőt, mindjárt az is eszünkbe jutott, hogy ez mennyire illene egy fotós felszerelése közé, sötét színével és határozott vonalaival. Akár műteremben, akár külső helyszínen, segíthetne zenével feldobni a hangulatot.

Monster Blaster BoomBox

Használat

A használat - nem meglepő módon - igen egyszerű. A be- és kikapcsolást, valamint Bluetooth csatlakozást jelző hang érdekes módon kifejezetten fiatalnak tűnik. Mintha egy húszéves lány beszélne hozzánk a telefonon. A gombok mélyre nyomhatók és puhák. A gép füle, vagyis markolata vaskos, erős. A használat során csak a vállpántot hiányoltuk.

Monster Blaster BoomBox

Blaster hang?

A Monster Blaster hangjának értékelését a 360°-os hang ígéretének vizsgálatával kezdtük. Persze, tudjuk, hogy a többi típust is lehet hallani, bármely oldalán állunk. Nem is ez az érdekes, hanem az, hogy a Blasternek nincs is hagyományos értelemben vett eleje és hátulja. A két hosszú oldalán egyforma hangszórókészlet dolgozik. vagyis szemből és "hátulról" is ugyanolyannak kell halljuk. Sőt, a 360°-os ígéret jegyében, minden irányból jól hallható kell legyen. Ez nagyjából igaz is. Persze, ahogy körbe sétáljuk, hallhatjuk, ahogyan a hangja megváltozik oldalról, vagy szemből hallgatva. Ám ezzel együtt, a Blaster sokkal alkalmasabb arra, hogy emberek között, középen elhelyezve használjuk. Tehát az aluljárókban táncoló srácok bátran körbe állhatják.

Monster Blaster BoomBox

A tesztben egyebek között Katy Perry, Nicki Minay, Jamiroquai, Die Antwood, Robyn, Chaos Chaos, Lana Del Rey zenéi szerepeltek, vagyis eleinte távol tartottuk magunkat a tesztekben oly gyakran használt felvételektől.

A Monster tesztje alatt olyasmit tapasztalhattunk meg, ami nagyon ritka. Az első nap élményei és az egy héttel később tapasztaltak között nem voltak érdemi különbségek. A Blaster hangja jellemzően nyitott és élénk volt. Akár beltérben, akár szabad ég alatt használtuk a hangsúly középtartomány felső harmadán volt. A magasak mennyiségére nem panaszkodhatunk, de azok minősége elmaradt attól, amit egy selyem dóm magassugárzóból ki lehetett volna hozni. Ám ez nem igazi hiba, inkább csak logikus kompromisszum. Így, a selyem dómok helyett műanyag membránok használatával lehetett a gépet időjárásállóvá tenni. Ráadásul egy boomblastert nem fair dolog egy hagyományos hifi hangfalhoz hasonlítani. Cserébe a Blaster jól viselte, ha feltekertük a hangerőt. Igaz, a csúcshoz közelítve hallhatóvá vált némi torzítás, de emellett is el tudunk menni.

Monster Blaster BoomBox

Szelíd Blaster?

A hordozható hangrendszerek többsége vaskos mélyekkel igyekszik magára vonni a figyelmet. Sőt, a legtöbb bizonyos mélykiemelésével igyekszik elterelni a figyelmünket minden másról. A Monster Blaster név is valami effélét sugall. Ehhez képest, a mélytartomány belesimul a hangzás egészébe. Nem túl hangsúlyos, hanem csak annyi, amennyi kell. A Monster nem olyan agresszív, mint a legtöbb kihívója.

Monster Blaster BoomBox

Ajánlás

A Monster Blaster egy kicsit más, mint amit megszoktunk. Nem a mélyekkel akar levenni a lábunkról, de finomkodni sem próbál. Egyszerűen csak zenélni akar, jó hangosan, minden irányban. Ezt pedig egészen korrekt módon teszi. Ráadásul olyan masszív, hogy mi készséggel elhisszük neki, hogy nem csak időjárásálló, de időtálló is lesz. Akkor is, ha a csomagtartóban mellé dobáljuk a vaskos Manfrotto fotó állványt, a tetejére pedig nehéz, objektívekkel teli táskát teszünk.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.