House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató teszt

Hordozható lazaság

2017. március 7., kedd, 18:45

Marley audio fejhallgató mobil fejhallgató utcai fejhallgató Marley fejhallgató olcsó fejhallgató Positive Vibration fejhallgató teszt mobil fejhallgató teszt Marley fejhallgató teszt olcsó fejhallgató teszt House of Marley

A belépő kategóriában találhatók a fejhallgatós világ legszínesebb képviselői. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a House of Marley kínálata, melyre mindent mondhatnánk, csak azt nem, hogy egyhangú. A számos színben megvásárolható Positive Vibration az egyszerűségre vágyó, hétköznapi zenekedvelőket veszi célba.

Kicsomagolás, szemügyre vétel

Ahogy a Marley-tól megszoktuk, termékük ezúttal is környezetkímélő anyagokból készült, újrahasznosított kartondobozban került forgalomba. A Positive Vibration (EM-JH011) ára kb. 13 ezer forint, ennek megfelelő körítést kapunk. A pillanatok alatt kibontható, ragasztócsíkokat és műanyag gyorskötözőket teljesen mellőző csomagolásból hamar kezünk ügyébe került maga a fejhallgató. Szerkezete pillekönnyű, köszönhetően kompakt méreteinek. Az összkép tartósságot sugall, ám helyenként érezni a kedvező ár érdekében alkalmazott, egyszerű anyagokat is. Gondolunk itt az összecsukható kialakításért felelő mechanikára, mely első ránézésre gyerekjáték látszatát kelti.

A párnázás ugyancsak minimalista, a feszes műbőr karikákban sima szivacs található, illetve a lapos, ám aránylag széles fejpántba is került minimális mennyiségű bélés. Utóbbiban rugalmas fémbetét található, melynek óvatos hajlításával kissé csökkenthető az oldalirányú nyomás. A hangszórókamrák alumíniumból készültek, ami ritkaság ebben a kategóriában. Ugyancsak pozitív, hogy a termék vagy féltucatnyi színben vásárolható meg, így mindenki megtalálja a saját stílusához illő darabot. A dizájn összességében jónak mondható, erősen klasszikus benyomást kelt. Mint tudjuk, a retró mindig divatos marad.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

Használat közben

A Positive Vibration papírforma szerint hozta a belépő kategóriára jellemző stílusjegyeket. Már az első felhelyezéskor érezni lehetett, hogy a kényeztető komfort nem tartozik erősségei közé. Oldalirányú nyomása nagyobb fejformájúak számára félórányi használat után már érezhetővé válik. Ilyenkor célszerű a fentebb említett módszerrel igazítani a fejpánton. Mindazonáltal párnáinak kialakítása sem a gyengéd, simogató kontaktust szolgálja. Miután felhelyeztük, határozottan, kissé feszesen ült fel ránk, jelezve, hogy amíg nem nyúlunk hozzá, ő ugyan tapodtat nem moccan. Cserébe egész jó stabilitást kaptunk, ugrálás és bólogatás hatására sem esett le rólunk.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

Jól eltalálták a mikrofonos headset modul távolságát, mely még akkor is a száj közelében maradt, ha a kábel többi részét felsőruházatunk alá fűztük. Maga a vezeték is jónak bizonyult olyan szempontból, hogy a textil köpeny által nem, vagy csak nagyon ritkán gabalyodott össze. Még akkor sem, ha csak hetykén táskánkba dobtuk a fülest.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

A hangszórókamrákat sínes felfüggesztés segítségével lehet méretre állítani. Az egyszerű rögzítés nélkülözte a gyakorta alkalmazott, kattogó fokozatokat, ennek ellenére egész jól be tudtunk állítani. A párnák feszes felszínük által nem zárták le teljesen fülkagylónkat, ami a külvilág zajainak enyhe beszűrődését eredményezte. Utóbbi 50 % terhelés fölött már nem volt annyira észrevehető. A behallatszó zaj nem mindenkinek hátrány, egyesek ugyanis jobban szeretik érzékelni zenehallgatás közben pl. a körülöttük furikázó gépjárműveket.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

Hangminőség

A telefonunkról megszólaltatott Positive Vibration nem tűnt energiaéhesnek. Mindössze 16 ohmos impedanciájának köszönhetően ár 50-60 %-os jelszinten is elég hangosan szólt. Hangjáról alkotott véleményünket természetesen a lejátszott zenék és forráseszköz (iPhone) is befolyásolták. Értelemszerűen nem várható el audiofil teljesítmény ettől a kategóriától, ám a kiegyensúlyozottságra utaló jelek már ritka pozitívumként könyvelhetők el. A hasonló összegekbe kerülő vetélytársakat ismerve kijelenthető, hogy a Marley azt nyújtotta, amit 13 000 forintért lehet.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

Egy dinamikus, ugyanakkor finom elektronikus részletekkel megtámogatott felvétel (Röyksopp & Robyn - Monument) hallgatásakor a steril ének és a testes basszusok által egyértelműen kijöttek a Positive Vibration sajátosságai. Az alsó frekvenciákat testesen, gazdagon és lendülettel adta át. A gyors, ugyanakkor meleg impulzív lökések átitatták a többi részletet is. Ettől valahogy elhatárolódott a középmagas szekció. Az énekhang természetellenes és vékony volt, amitől folyamatosan eszünkbe jutott, hogy fejhallgatót hallunk és nem élő zenét.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

Igaz, a frekvenciaspektrum felső része elkarcsúsodott, ettől függetlenül nem volt bántó, ill. harsány a Positive Vibration karaktere. Egykedvűen közölte az információt, mélységérzet és hangszínpad ábrázolás nélkül. A részletek eltagolódtak a sztereó érzethez szükséges irányba, de azok távolságára, mélységérzetére nem annyira összpontosított a Positive Vibration. Különféle könnyűzenei műfajok (Gramatik, Bob Marley, Chill Hop internetes rádióműsor) hallgatásakor kiderült, hogy a dinamikus jeleket egész kontrolláltan képes kezelni. Ezért főleg olyan zenék hallgatásához lehet ajánlani, amelyek erőteljesek, sok basszussal telítettek. A Positive Vibration ezáltal rá is szolgált saját nevére. Fő pozitívuma az volt, hogy az élénk, mozgékony vibrációkat nem tette erőtlenné, de ömlengővé sem. Hagyta, hogy az energikus lökések a fülünkbe támadjanak. Más kérdés, hogy a finom részletek ábrázolására nem fektetett hangsúlyt, ezért hangja leginkább átlagosnak nevezhető.

House of Marley Positive Vibration EM-JH011 fejhallgató

Végszó

A House of Marley Positive Vibration egy jóindulattal tervezett és hangolt termék főleg a fiatalabb korosztálynak, olyan, mint az első autónk. Lehet, hogy nem ad meg mindent, de egyfajta zenei élmény már elérhető vele. Más kérdés, hogy az igazság jelentős részét rejtve hagyja, helyette főleg a dinamikára összpontosít, miközben az árnyalást és felbontást teljesen saját szájíze szerint végzi el. Olyan zenekedvelő fiataloknak lehet jó választás, akik főleg dinamikus felvételeket hallgatnak és alapvetően nem a hangminőséget szomjazzák, hanem egy összességében kiegyensúlyozott karakterre vágynak olyan kialakítás mellett, ami összhangban van mozgékony életstílusukkal.

A CIKK MÉG NEM ÉRT VÉGET, KÉRLEK LAPOZZ!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.