Fejhallgató

Hegel SUPER fejhallgató erősítő USB DAC teszt

fejhallgató erősítő teszt

2014. augusztus 11., 11:05

Hegel SUPER fejhallgató erősítő és USB DACA Hegel a high end sztereó világában már rengeteg nívós terméket letett az asztalra. Ezúttal nem sztereó erősítőt, CD-játszót, vagy végfokot, hanem egy USB DAC készüléket terveztek, melynek szépsége, hogy tényleg ?csak? egy USB DAC. Ráadásul az egyik legkisebb, amellyel valaha találkoztunk! De hogyan szól? Eláruljuk cikkünkben.

FiiO E07K Andes és E17 Alpen mobil USB DAC és fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2014. június 30., 15:45

FiiO E17 Alpen mobil USB DAC és fejhallgató erősítőA FiiO a feltörekvő kínai gyártók egyik legjobb példája. Valamikor, fél évszázaddal ezelőtt, hasonló módon indult a japán rádió és fényképezőgép gyártás is. Megpróbáltak vonzó árakkal és remek szolgáltatásokkal a vásárlók bizalmába férkőzni, majd szépen lassan legyőzték legtöbb európai konkurensüket. 

Beyerdynamic A 20 fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2014. június 16., 18:35

Beyerdynamic A 20 fejhallgató erősítőA Beyerdynamic kínálatában több olyan fejhallgató is található, amely 600 ohmos impedanciájú. Ahhoz, hogy az ilyen fülesekből tisztességes hangerőt hozzunk elő a lehető legalacsonyabb, torzítás mellett, jó elektronikára lesz szükség. Hogy kiderítsük, mennyire igaz ez, kipróbáltuk az említett cég saját fejhallgató erősítőjét, az A 20-at, és nem csak Beyerdynamic füleseket kötöttünk rá...

Cambridge Audio DacMagic XS fejhallgató erősítő és USB DAC teszt

fejhallgató erősítő teszt

2014. március 28., 15:15

Cambridge Audio DacMagic XS mobil fejhallgató erősítő és USB DACHa költséghatékony módon szeretnénk hifi hangzást előcsikarni számítógépünkből, akkor elgondolkodhatunk egy olyan eszköz beszerzésén, mint a DacMagic XS. Kisebb, mint egy gyufásdoboz, mégis akár stúdió minőségben lehet vele zenéket reprodukálni. Lássuk, mire képes valójában!

AudioQuest DragonFly 1.2 USB-s fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2014. január 2., 16:15

AudioQuest DragonFly 1.2 USB DACKorábban már bemutattuk olvasóinknak az AudioQuest DragonFly névre hallgató USB-s hangkártyát. Tetszett, hogy alig nagyobb egy pendrive-nál, miközben remek hangzásra képes. Azonban tudásához viszonyítva jelentős összegbe került, és hangminősége nem volt minden esetben meggyőző. Most megkaptuk tesztre a "szitakötő" frissített, 1.2-es verzióját, mely a gyártó szerint még szebben szól, és jelenleg a korábbihoz képest lényegesen kedvezőbb áron kínálkozik.

Pro-Ject Head Box DS fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2013. december 19., 07:55

Pro-Ject Head Box DS fejhallgató erősítőEgyre többen ismerikfel a fejhallgató erősítőkben rejlő lehetőségeket és kezdenek keresgélni egy jó minőségű és persze sokoldalú darab után. Tesztünk főszereplője, a Head Box DS egy hangkártya, egy DAC és egy fejhallgató erősítő, egyetlen kicsi dobozba szerelve.

Furutech ADL Esprit fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2013. szeptember 23., 15:40

Furutech ADL Esprit DAC és fejhallgató erősítőA Furutech ADL Esprit a nagy sikerű, korábban általunk is tesztelt GT40 felfrissített, bővített és továbbgondolt változata, még több szolgáltatással és vaskosabb árcédulával. Ajánlott hozzá egy high-end fejhallgató, esetleg egy végfok, és jó sok veszteségmentes felvétel a számítógépünkön. Ha ezek adottak, megtapasztalhatjuk, milyen az igazi audiofil hangzás. Az Esprit jellemzőit elnézve sokakban kérdések merülhetnek fel, ezekre a kérdésekre keresünk válaszokat mai tesztünkben.

Colorfly Pocket HiFi C4 Pro mobil hifi lejátszó teszt

fejhallgató erősítő teszt

2013. szeptember 12., 13:05

Colorfly Pocket HiFi C4 Pro mobil hifi lejátszó és DACA Colorfly C4 Pro lényegében egy olyan hordozható berendezés, amely lejátssza a rajta tárolt zenéket, akár audiofil minőségben, mellesleg DAC-ként is működik. Ezért igencsak megkérik az árát, mégis érdekes alternatíva napjaink mobil zenelejátszóival szemben.

Pro-Ject Head Box S USB fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2013. augusztus 1., 10:20

Pro-Ject Head Box S USB fejhallgató erősítőEddig csak olyan fejhallgató erősítőket mutattunk be, melyeknek minősége ugyan kiváló, viszont csúcsminőségű hangzásukhoz mérten áruk is magas. Most a Pro-Ject Head Box S USB készüléket teszteltük, mely USB-s hangkártyaként használható, és árfekvése is nagyon baráti.

Lehmannaudio Linear USB DAC fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2013. június 3., 13:35

Lehmannaudio Linear USB DAC és fejhallgató erősítőA hifi világ tele van olyan készülékkel melyek zseniális hangzásra képesek, de sajnos ezekből csak kevésre köthetünk gyárilag fejhallgatót. Teszteltük a Lehmannaudio Linear USB fejhallgató erősítőt, mely a high-end kategória jeles képviselője. Ráadásul megtoldották egy USB DAC-kal, így külső, USB-s hangkártyaként is működik.

Music Hall PH 25.2 elektroncsöves fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2013. április 10., 14:25

Music Hall ph25.2 csöves fejhallgató erősítőAz audiofil fejhallgató megfelelő használatához, akár a teniszhez, két résztvevőre van szükség: fejhallgatóra, és erősítőre. Utóbbi fontosságát csak azok értékelik, akik valaha kipróbálták e két eszköz párosítását, számukra egyértelmű a "más világ" érzés. Igen... és mi van akkor, ha a fejhallgató erősítőbe elektroncsöves előfokot ültetünk, audiofil alkatrészekkel megtámogatva? Az már nagyon más világ? A Music Hall ph25.2 tesztelése választ adott e kérdésünkre.

Furutech ADL Cruise hordozható fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2012. november 5., 15:15

Ha valaki érdeklődni kezd a téma iránt és kicsit utána néz, hamar világossá válhat számára, hogy egy komolyabb fejhallgatóhoz miért érdemes beszerezni ráadásként fejhallgató erősítőt. Ezek a kis komponensek segítenek abban, hogy fülesünkből ténylegesen a maximumot hozzuk ki - nem csak hangerő, hanem hangminőség terén is. Ezúttal a Furutech Alpha Design Labs egyik különlegességét, a Cruise-t próbáltuk ki. Hordozhatóságát egy beépített akkumulátornak köszönheti, emellett USB-s D/A konverterként is használható. Halljuk, mit tud!

AudioQuest DragonFly USB-s fejhallgató erősítő teszt

fejhallgató erősítő teszt

2012. augusztus 29., 07:25

Hifi rajongó olvasóink már bizonyára belebotlottak a hordozhatóság ügyébe, úgyszólván problémájába. Sokan szeretnének príma zenéket hallgatni utazás közben, de nem ám holmi mobiltelefonról, vagy MP3-lejátszóról! 128 kb/s?! Ugyan már! Természetesen itt a nagy felbontású hangállományokra gondolunk, valódi konverzióval. Az AudioQuest DragonFly egy szemtelenül aprócska, pendrive méretű hangkártya, USB csatolóval. Elég egy notebook és egy ilyen kütyü, s máris audiofil hangforrás lesz a birtokunkban? elméletileg!

Furutech ADL GT40 USB DAC teszt

fejhallgató erősítő teszt

2012. május 18., 12:15

Minek nevezzelek? Zsebkoncert, netán zsebre vágható stúdió? Vagy egyszerűen fél téglányi valóság? Teljesen mindegy, milyen definíciót társítunk a Furutech ADL GT40 mellé, az aprócska fémdobozba zárt USB-s DAC már világszinten teper. És ezúttal hozzánk is beköszöntött, nem kevés időre, hogy kívülről-belülről alaposan megismerjük. Megkönnyezteti a hallgatót, mind kiderült. Hogy ez pozitív, vagy negatív értelemben értendő-e, cikkünkből kiderül!

< előző oldal

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.