Hifi

Cyrus soundKey USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2018. január 22., 12:00

Cyrus soundKey USB DACA Cyrus soundKey a modern zenehallgatás újabb képviselője, általa ugyanis túlzás nélkül audiofil hangot nyerhetünk ki mobilunk vagy számítógépünk belsejéből. Ismét bebizonyosodott, hogy pirinyó eszköz is hozhat jelentős változást!

AudioQuest Beetle Bluetooth DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2018. január 8., 13:40

AudioQuest Beetle DACElsőre komolytalan kiegészítőnek tűnhet, valójában azonban az AudioQuest Beetle épp olyan hidat képez a régi sztereó rendszerek és a modern forráseszközök közt, amit legtöbben keresnek.

FiiO Q1 Mark II mobil DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2017. december 30., 23:50

FiiO Q1 Mark II DACA FiiO Q1 Mark II egyike azoknak a hordozható, belső akkumulátorral rendelkező DAC-oknak, amiket használhatunk telefonra és számítógépre csatlakoztatva is. A kimondottan iPhone mellé szánt eszköz különleges szolgáltatás csokrot nyújt, de hogy kinek válhat előnyére, azt mai cikkünkben fejtjük ki bővebben.

Oehlbach XXL DAC Ultra DA konverter teszt

DA konverter teszt / középkategória

2017. október 5., 06:10

Oehlbach XXL DAC UltraA közelmúltban inkább drágább DA konverterek jártak nálunk, ezért most egy megfizethetőbb eszköz következik, amely szinte gyanúsan kedvező ára ellenére tényleg audiofil teljesítményt nyújt.

TEAC UD-301 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2016. szeptember 23., 16:30

TEAC UD-301 DACEgyértelműen audiofil hangzást kaptunk a TEAC skála közepére pozícionált UD-301-től. Ha valaki a praktikumot szép, tiszta előadással együtt szeretné megkapni, annak érdemes tovább olvasnia.

Denon DA-300 USB DA konverter teszt

DA konverter teszt / középkategória

2016. július 21., 21:55

Denon DA-300USB DACTartalmaz fejhallgató erősítőt, több bemenetes DAC-ot, jól néz ki, és ahhoz képest, hogy támogatja a DSD-t, az ára sem vészes. A Denon DA-300 vendégeskedett nálunk, egy asztali felhasználásra szánt hifi gépezet, mely kívül és belül is igyekszik megfelelni a mai igényeknek.

AudioQuest DragonFly Red USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2016. június 11., 13:00

Az AudioQuest immár nem egy, hanem két Szitakötőt röptet annak reményében, hogy a számítógépes zenerajongók megtalálják a fejhallgatójuk vagy hangrendszerük és digitális zenei gyűjteményük közé szánt, kulcsfontosságú DA konvertert. A DragonFly Red-et kipróbáltuk... és tényleg jobb lett, mint elődei. Hogy miért? Erre válaszolunk mai cikkünkben.

Denon DA-10 hordozható USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2015. július 1., 16:15

Denon DA-10 USB DAC és fejhallgató erősítőKipróbáltuk a Denon jelenlegi legújabb USB DAC-kal egybeépített fejhallgató erősítőjét, melynek fő különlegessége, hogy beépített akkumulátorának köszönhetően bárhova magunkkal vihetjük. Emellett más érdekességeket is nyújt a DA-10, melyekre kitérünk mai cikkünkben.

Essence HDACC HDMI-s DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2014. november 20., 15:35

Essence HDACC HDMI-s DACNagy várakozás övezte a szerkesztőségben, hogy megérkezzen az első, általunk is kipróbálható, HDMI bemenettel rendelkező DAC, mely sok egyéb, hasznos funkcióval is fel van szerelve. Az Essence HDACC ára barátságos a szolgáltatásaihoz mérten, lássuk, hogy a hangminősége is tovább erősíti-e a pozícióját?!

Meridian Explorer USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2014. október 10., 17:15

Meridian Explorer USB DAC és fejhallgató erősítőA mobil DAC népszerű termék manapság, melyet nem csak a nemrég piacra lépett gyártók, hanem régóta létező, high end berkekből ismert hifi cégek kínálatában is egyre gyakrabban láthatunk. Nemrégiben a Meridian is úgy döntött, hogy elkészíti saját referenciáin alapuló mobil DA konverterét, így jött létre az Explorer. Az öngyújtó nagyságú készülékben komoly hardver lapul, az angol cég kiváló minőségű digitális rendszereit ismerve, még az is lehet, hogy mindenkit maga mögé utasít?

ADL X1 fejhallgató erősítő és USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2014. szeptember 23., 09:40

ADL X1 USB DAC és fejhallgató erősítőA manapság rekordokat döntő okostelefon eladásokból egyértelmű, hogy a hordozható kütyük rohamtempóban fejlődnek. Más kérdés, hogy hifizésre mennyire jó egy iPhone? Rajta, kössük rá az erősítőre egy sima Jack kábellel, és a hangminőségtől nem fog leesni az állunk. Semmi gond, mobiltelefonból is lehet audiofil zeneforrást kovácsolni, csak a megfelelő eszköz kell hozzá. Erre példa a (többek közt) iOS mobilkészülékek mellé szánt külső DAC és fejhallgató erősítő, az ADL X1.

Hegel SUPER USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2014. augusztus 11., 11:05

Hegel SUPER fejhallgató erősítő és USB DACA Hegel a high end sztereó világában már rengeteg nívós terméket letett az asztalra. Ezúttal nem sztereó erősítőt, CD-játszót, vagy végfokot, hanem egy USB DAC készüléket terveztek, melynek szépsége, hogy tényleg ?csak? egy USB DAC. Ráadásul az egyik legkisebb, amellyel valaha találkoztunk! De hogyan szól? Eláruljuk cikkünkben.

Arcam irDAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2014. július 15., 13:00

Arcam irDACMiközben a mai belépőszintű CD-játszók kivitele vegyes véleményeket szül, a mobileszköz piac soha nem látott eladási mutatókat produkál, a televíziók pedig már beszéddel is vezérelhetőek, a hangminőség gyakran elvész az egyéb jellemzők között. Tegyük fel, hogy otthon elérhető szórakoztató elektronikai eszközeink mindegyikét ráköthetnénk egyetlen kisméretű dobozra, amely felturbózza a hangjukat, a mobiltelefonét, a televízióét, és még a régi, akár 20 éves CD-játszóét is. Az irDAC voltaképpen erre képes.

iFi iDAC USB DAC fejhallgató erősítő teszt

DA konverter teszt / középkategória

2014. március 7., 09:10

iFi iDAC USB DAC és fejhallgató erősítőAz iFi iDAC a maga egyszerűségével és minőségével könnyen meglepheti azokat, akik sokat hallgatnak zenét számítógépről és persze, egy komoly fejhallgatóval vagy hangrendszerrel is rendelkeznek. Tesztelés közben sokszor felmerült a kérdés: ez már a high-end? A válasz nem egyértelmű, mindenesetre az iDAC hangját nem tudtuk kifogásolni.

Colorfly Pocket HiFi C4 Pro mobil hifi lejátszó teszt

DA konverter teszt / középkategória

2013. szeptember 12., 13:05

Colorfly Pocket HiFi C4 Pro mobil hifi lejátszó és DACA Colorfly C4 Pro lényegében egy olyan hordozható berendezés, amely lejátssza a rajta tárolt zenéket, akár audiofil minőségben, mellesleg DAC-ként is működik. Ezért igencsak megkérik az árát, mégis érdekes alternatíva napjaink mobil zenelejátszóival szemben.

Cambridge Audio DacMagic Plus DA konverter teszt

DA konverter teszt / középkategória

2013. április 24., 09:40

Cambridge Audio DacMagic PlusA digitális svájci bicska, avagy az apró de ezernyi területen bevethető DAC találkozása a világgal, a füleinkkel és a szívünkkel. Egy lépésről lépésre kibontakozó szerelem története. S mint ilyen, gyorsan feledjük is el a szívünk közelébe férkőző svájci bicska képét! Ez egy varázslatos DAC. Plusz...

Furutech ADL Cruise hordozható DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2012. november 5., 15:15

Ha valaki érdeklődni kezd a téma iránt és kicsit utána néz, hamar világossá válhat számára, hogy egy komolyabb fejhallgatóhoz miért érdemes beszerezni ráadásként fejhallgató erősítőt. Ezek a kis komponensek segítenek abban, hogy fülesünkből ténylegesen a maximumot hozzuk ki - nem csak hangerő, hanem hangminőség terén is. Ezúttal a Furutech Alpha Design Labs egyik különlegességét, a Cruise-t próbáltuk ki. Hordozhatóságát egy beépített akkumulátornak köszönheti, emellett USB-s D/A konverterként is használható. Halljuk, mit tud!

AudioQuest DragonFly USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2012. augusztus 29., 07:25

Hifi rajongó olvasóink már bizonyára belebotlottak a hordozhatóság ügyébe, úgyszólván problémájába. Sokan szeretnének príma zenéket hallgatni utazás közben, de nem ám holmi mobiltelefonról, vagy MP3-lejátszóról! 128 kb/s?! Ugyan már! Természetesen itt a nagy felbontású hangállományokra gondolunk, valódi konverzióval. Az AudioQuest DragonFly egy szemtelenül aprócska, pendrive méretű hangkártya, USB csatolóval. Elég egy notebook és egy ilyen kütyü, s máris audiofil hangforrás lesz a birtokunkban... elméletileg!

NAD DAC 1 vezetéknélküli USB DA konverter teszt

DA konverter teszt / középkategória

2012. július 23., 15:20

Ezer és egy, vagy legalább egy tucat okunk van arra, hogy külső digitál-analóg konvertert használjunk. A számítógép dolga, hogy számítson, az erősítő dolga, hogy erősítsen, a DAC dolga pedig az, hogy számokból zenét varázsoljon. A NAD mérnökei is használnak külső DAC-ot. Csak ez magyarázhatja a DAC 1 születését.

Furutech ADL GT40 USB DAC teszt

DA konverter teszt / középkategória

2012. május 18., 12:15

Minek nevezzelek? Zsebkoncert, netán zsebre vágható stúdió? Vagy egyszerűen fél téglányi valóság? Teljesen mindegy, milyen definíciót társítunk a Furutech ADL GT40 mellé, az aprócska fémdobozba zárt USB-s DAC már világszinten teper. És ezúttal hozzánk is beköszöntött, nem kevés időre, hogy kívülről-belülről alaposan megismerjük. Megkönnyezteti a hallgatót, mind kiderült. Hogy ez pozitív, vagy negatív értelemben értendő-e, cikkünkből kiderül!

Impresszum

Főszerkesztő:
Zsóka Krisztián
email: zsoka.krisztian@av-online.hu

Kapcsolatfelvétel:
info@av-online.hu
telefon: +36-30-2272035

Kiadó:

Future Life Kft.
Future Life Kft.

3535 Miskolc, Fényesvölgyi u. 16. 1/3.

 

Kapcsolat

Kérdése merült fel a szórakoztató elektronika rejtekében?
Írjon nekünk: info@av-online.hu

Médiaajánlat

Személyre szabott ajánlatért írjon a marketing@av-online.hu címre.